Sok z jeżyn (autor: gottrina)
Jeżyny płukamy. Zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy na całą noc. Napełniamy słoiki jeżynami i sokiem. Pasteryzujemy ok 15 min.
Podobne przepisy jak na Sok z jeżyn (autor: gottrina)
Sok z jeżyn na zime (autor: mysiunia)
nie podaje określonych proporcji, bo jeżyny dojrzewają różnie i ja taki jeden sok robie przez kilka dni, a ilosc cukru zależy od ich kwasowoci, ale na 1kg owoców ...
Podobne przepisy jak na Sok z jeżyn na zime (autor: mysiunia)
Syrop i przecier z jeżyn na zimę (autor: dwa-pokoje-z
Jeżyny należy dokładnie opłukać, oderwać ewentualne szypułki. Wrzucamy do garnka i zasypujemy cukrem, ja dodałam jeszcze kapke wody na dno.
Podobne przepisy jak na Syrop i przecier z jeżyn na zimę (autor: dwa-pokoje-z
Syrop z jeżyn (autor: xxmarzaxx)
Jeżyny umyć, oczyścić i włożyć do rondla. Zalać wodą z rozpuszczonym kwaskiem. Wymieszać i odstawić na noc. Przecedzić, dodać cukier i postawić w ...
Podobne przepisy jak na Syrop z jeżyn (autor: xxmarzaxx)
Syrop z jeżyn
Pyszny syrop,który można dodać do cieplej herbaty.Idealny na przeziębienie. Można go też rozpuścić w wodzie i mamy zdrowy napój.
Podobne przepisy jak na Syrop z jeżyn