Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop z jeżyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1,5 kg
woda 1 l
cukier 1,5 kg
Kwas cytrynowy Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: syrop z jeżyn

Jeżyny umyć, oczyścić i włożyć do rondla. Zalać wodą z rozpuszczonym kwaskiem. Wymieszać i odstawić na noc. Przecedzić, dodać cukier i postawić w chłodnym miejscu. \' Co pewien czas wymieszać. Po 2-3 dniach wlać syrop do butelek, ale nie napełniając ich do pełna zatkać je korkiem ze zwiniętego kawałka materiału. Dopiero po 20 dniach zamknąć butelki hermetycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak