Smażony dorsz (autor: karolciazip)
Dorsza patroszymy, czyścimy z łusek, kroimy na dzwonki i myjemy pod zimną, bieżącą wodą. Dzwonki ryby osuszamy jednorazowymi ręczniczkami i solimy.
Podobne przepisy jak na Smażony dorsz (autor: karolciazip)
Smażony dorsz (autor: karolciazip)
Na patelni rozgrzewamy olej. Dzwonki dorsza zanurzone w mące z bułką smażymy na gorącym oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru.
Podobne przepisy jak na Smażony dorsz (autor: karolciazip)
Sos śmietanowo
15 Mar 2012 W małym garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy. W 1 szklance gorącej wody rozpuszczany ...
Podobne przepisy jak na Sos śmietanowo
Przepis ryba po japońsku 4 przepis
13 Kwi 2012 1 kg dorsza (filet lub dzwonki) - może być też inna ryba; 1/2 kg cebuli ... w mące połączonej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.
Podobne przepisy jak na Przepis ryba po japońsku 4 przepis