Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Szalotkę kroimy cieniutko, a pieczarki kroimy w ćwiartki. Polędwicę kroimy na kawałki, aby po delikatnym ugnieceniu uzyskać średniej wielkości medaliony.
Podobne przepisy jak na Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Medaliony doprawiamy solą i pieprzem (ważne: mięso doprawiamy przed smażeniem). Rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju (opcjonalnie dodajemy masło).
Podobne przepisy jak na Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Na już rozgrzaną patelnię wrzucamy pieczarki, smażymy je do uzyskania złotego koloru. Następnie dodajemy szalotkę, chwilę podsmażamy i dodajemy białe ...
Podobne przepisy jak na Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Podsmażoną cielęcinę przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy pozostałym ze smażenia tłuszczem. Następnie wkładamy mięso do piekarnika ...
Podobne przepisy jak na Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...
Ser roquefort kroimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię, wszystko razem mieszamy do uzyskania sosu. Sos doprawiamy kolendrą i gałką muszkatołową, ...
Podobne przepisy jak na Doradca smaku ii, odc.11: medalion cielęcy z sosem roquefort ...