Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chcę zaprezentować szybki, świąteczny obiad, a dokładniej jego najistotniejszą część. Do mięsa podałam tłuczone ziemniaki, fasolkę szparagową, ziemniaki i mizerię. Dla chętnych głodnych przygotowałam jeszcze jasny sos pieczeniowy.
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6813
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 81
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 317
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6813
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 81
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 317
Składniki
Szynkę wieprzową dokładnie oczyszczamy i nakłuwamy widelcem. Przyprawy i oliwę mieszamy w misce, a następnie nacieramy nimi mięso. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy piwem, obkładamy cebulą i dodatkowo nacieramy wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Całość marynujemy ok 1 godz.
Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika i dopiero wtedy go rozgrzewamy ( do 180*C). Mięso pieczemy ok 1,5 godz co jakiś czas polewając je powstałym z pieczenia sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
zdj