Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie ciasta szybkie, ucierane i do tego czekoladowe z orzechami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1159
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 115
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1159
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 115
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy roztopione ciepłe (ale nie gorące) masło. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy aromat pomarańczowy i kakao. Mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekane orzechy i mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (lub smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)