Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,kwaskowe i bez tłuszczu.
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 29
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 675
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 29
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 675
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pokroić na kawałki (u mnie ok 1 cm).Zasypać cukrem i wstawić na ok godz do lodówki.
Następnie wbić jajka,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,cukier waniliowy i dokładnie wymieszać,najlepiej drewnianą łyżką.Ciasto będzie dość gęste.
Małą blaszkę (u mnie okrągła ok 25cm) wysmarować lekko margaryną i posypać mąką.Wyłożyć ciasto,delikatnie wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 st na ok 40 min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.