Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis mojej Babci.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
Wykonanie: Margarynę posiekać ze smalcem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Wyrobić kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Foremkę o wymiarach 20x30 cm wysmarować tłuszczem i posypać wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, przenieść do przygotowanej formy i posmarować masą makową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. W międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać , wyłożyć na placek i dopiec przez następne 15 minut.