Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wg. Pascala (kuchnia lidla)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 71
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 71
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 65
Składniki
Wszytkie skłądniki przygotować - umyć i osuszyć. Na papierze do pieczenia rozsmarować masło i posypać pieprzem. Ułożyć łososia zrobić nacięcie i włożyć w nie ser. Delikatnie opruszyć pieprzem i solą. Piec w piekarniku w 190 stopniach ok. 10 min (zależy też od wilekości fileta). W między czasie na patelni z oliwą i masłem podsmażyć szpinak bardzo delikatnie posolć. W rondelku rozpuścić masło (ok. 3 łyżek) i doprowadzić do momentu aż zacznie się pienić. Wcisnąć sok z cytryny (połówki) lub limonki na koniec dodać pęczek drobno posiekanego koperku. Masło będzie miało kolor lekko brązowy (podobny do spalonego) Całość uładamy: szpinak na to filet i polewamy wszytko sosem i posypujemy koperkiem. Bardzo szybki, orzeźwiający, lekki i udany przepis wg. pascala :) Myślę że mozna podawać z ryzem w sosiku cytrynowym lub z ziemniakami z koperkiem i masełkiem :)