Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie.Ziemniaki przekładane duszonym szpinakiem , pod chrupiącą pierzynką z amarantusa. Bogate w żelazo danie.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 190
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 270
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 190
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 270
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki . Połowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wykładamy duszony szpinak (szpinak należy zrobić z czosnkiem i dodać masła wg uznania ) Na szpinak zakładamy resztę plasterków ziemniaków.
Teraz robimy ''pierzynkę'' Surowe jaja mieszamy ze śmietaną i startym serem. całość solimy i pieprzymy. Masę wylewamy na zapiekankę i posypujemy amarantusem. Pieczemy w piekarniku około 30 min w 150 * C