Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z dodatkiem powidła śliwkowego.
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 103
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 122
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 110
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 795
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 103
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 122
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 110
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 795
Składniki
Przygotowanie: Margarynę posiekać z cukrem wanilinowym i mąką, dodajemy serek, proszek i śmietanę. Wszystko razem ugniatamy, otrzymując jednolitą konsystencję. Wstawić gotowe ciasto do lodówki na noc. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią oblepić formę, następnie posmarować wyłożone ciasto powidłem. Kolejno- układamy połówki jabłek (pod każdym jabłkiem posypać cynamon). Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć jabłka. Zlepić brzegi dokładnie. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone posypać cukrem pudrem i cynamonem. SMACZNEGO !!