Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szarlotka z dodatkiem płatków owsianych.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 167
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 372
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1120
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 167
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 372
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1120
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.
Masło utrzeć z cukrami.
Następnie dodać jajka i nadal ucierać.
Mąkę zmieszać z drobnymi płatkami i z proszkiem do pieczenia.
Ucierając dodawać po łyżce sypkich produktów do masy.
Wlać rum, wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy.
Na cieście położyć starte jabłka.
Posypać płatkami górskimi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.
Włożyć szarlotkę do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 35 minut. Dodatkiem do placka mogą być lody waniliowe lub bita śmietana.