Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne sznycle z piersi indyka, panierowane w żytniej mące i bułce oraz smażone na oliwie z oliwek.
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 153
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26263
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 153
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26263
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle i rozbijamy je tłuczkiem przez folię spożywczą, aby zapobiec rozerwaniu delikatnego mięsa indyczego. Rozbite sznycle oprószamy z obu stron solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie kotlety obtaczamy w mące żytniej, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w żytniej bułce tartej. * Najlepsza bułka tarta to ta domowa, do której składu mamy pewność. Aby uzyskać dobrą bułkę tartą, należy dobrze wysuszyć bułeczki (w tym przypadku żytnie), a następnie zetrzeć je na tarce.
Na sam koniec sznycle smażymy z obu stron na złoty kolor. Sznycle smażymy na oliwie z oliwek, aby nadać im smaku i delikatności. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe sznycle podajemy z ulubionymi dodatkami. Moja propozycja to ryż pełnoziarnisty i lekka surówka z marchewki i jabłka. Życzę smacznego! :)