Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta uwielbiana przez większość, daje również wiele możliwości jej wykorzystania w kuchni. Surówki z nią można przygotować zatem również na wiele sposobów.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 366
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 366
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Składniki
Kapustę poszatkowałem, oprószyłem solą, odstawiłem na 30 min. Przepłukałem i odsączyłem. Marchewki starłem na tarce o dużych oczkach. Posiekaną kapustę i starte marchewki przełożyłem do miski. Musztardę figową wymieszałem z musztardą dijon, oliwą, solą oraz pieprzem. Dodałem do surówki i dokładnie wymieszałem z posiekanym koperkiem. Odstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.