Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej. Mam na nie kilka sprawdzonych przepisów. Oto jeden z nich.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Fasolę dzień przed zrobieniem surówki zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej wodzie, w której się moczyła, lekko osolić po ugotowaniu. Odcedzić, wystudzić. W czasie gotowania fasoli, pokroić kapustę pekińską i posolić. Odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Paprykę konserwową pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z kapustą pekińską. Dodać jeszcze wystudzoną fasolę i majonez. Wszystko wymieszać i surówka gotowa. Smacznego :)