Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
u mnie w domu znika błyskawicznie jest chrupiąca smaczna pasuje do wszystkiego a nawet sama w sobie jako przekąska ...
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 139
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 156
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1432
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 139
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 156
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1432
Składniki
Kapustę pekińską zszatkować dość drobno. Pora pokroić w cienkie półksiężyce. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek poszatkować.
Wszystkie składniki połączyć w proporcjach wg uznania następnie posolić skropić sokiem z cytryny dobrze wymieszać i odstawić na pól godziny. Następnie obficie polać oliwą z oliwek doprawić do smaku wg uznania posypać koperkiem i odstawić na jakieś jeszcze 15-30min.
Zamiast oliwy z oliwek można dodać dobrej jakości olej- wersja tańsza . Zamiast ogórków kiszonych mogą być konserwowe ale wg mnie lepsze kiszone - równoważą słodkie jabłko i marchewkę. Smacznego