Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rogaliki na świąteczny stół.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, zarobić mąką i z ciepłym mlekiem, odłożyć w ciepłe miejsce.
Następnie połączyć z resztą składników: mąką, jajkami, śmietaną, smalcem i szczyptą soli.
Zarobić dokładnie ciasto ręką i odłożyć do ponownego wyrośnięcia
Urywać po kawałku ciasta i rozwałkować na stolnicy , wycinać ćwiartki lub ósemki.
Nakładać po łyżce marmolady i formować rogaliki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i potrzymać do czasu nagrzania się piekarnika do 190 stopni.
Włożyć do piekarnik i piec około 35 minut do zrumienienia i lekko przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.