Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste potrawy zwykle są najsmaczniejsze.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9922
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9922
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Czosnek roztarłem na pastę ze szczyptą soli. Pomidory sparzyłem wrzątkiem obrałem ze skórki. Dwa pokroiłem na kawałki, usunąłem pestki, trzeci zmiksowałem i wymieszałem z pozostałymi oraz roztartym czosnkiem. Dodałem sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Ugotowałem makaron. Po osączeniu polałem oliwą. Dodałem do pomidorów i szybko wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, każdą porcję posypałem bazylią i świeżo startym parmezanem.