Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, można jeść na ciepło lub na zimno, baaardzo delikatny :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. margarynę ugnieść z cukrem, dodajemy 1 jajko i przesianą mąkę z proszkiem. całość wygniatamy na zbitą masę.
Formę smarujemy margaryną i wykładamy ją równo ciastem. W między czasie włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 100ºC.
Na wyłożone ciasto układamy mandarynki z puszki.
Ser, cukier, 3 jajka i budyń miksujemy. W czasie miksowania stopniowo dodajemy śmietankę i śmietan - fix. Masę wylewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180ºC.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Można podawać na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO :)