Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita buraczkowa z podsmażanymi ziemniaczkami
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7011
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 339
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7011
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 339
Składniki
Wszystkie składniki do bulionu wrzucić do garnka, zalać 3 litrami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 1,5 godziny.
Obrać buraczki i pokroić w drobne słupki. Cebulę, czosnek posiekać i podsmażyć na patalni.
Po 1,5 godziny odcedzić bulion od składników. Odłożyć do miseczki grzybki i marchewkę.
Do bulionu wrzucić pokrojone buraczki i gotować przez 40 minut.
Grzybki posiekać, marchewkę pociąć w talarki, natkę pietruszki posiekać i wszystko razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem dodać do bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżo podsmażonymi pokrojonymi w kostkę ziemniakami.