Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i pyszne
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1356
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1356
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
Płat ciasta posmaruj nutellą.
Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.
Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).
Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.
Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).