Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na zdrowe, wegańskie babeczki bez dodatku cukru Bardzo szybkie przygotowanie, a idealny efekt :)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 73
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 166
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1217
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 73
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 166
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1217
Składniki
Śliwki moczymy chwilę w ciepłej wodzie, a następnie drobniutko je siekamy.
W dużej misce mieszamy je z wrzątkiem, olejem i aromatem.
W drugiej misce łączymy mąki, siekane orzechy i sodę, wsypujemy je do dużej miski i dokładnie mieszamy.
Po kilku ruchach łyżką powinniśmy otrzymać gładkie, błyszczące ciasto. Przekładamy je łyżeczką do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub papierem do pieczenia.
Wierzch dekorujemy płatkami owsianymi, wkładamy formę do piekarnika i pieczemy w 180ºC przez 25-30 minut.