Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 172
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 212
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 172
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 212
Składniki
Filety śledziowe zalałem zimną wodą ( śledzie muszą być przykryte ), odstawiłem na pół godziny. Przełożyłem na sito i odsączyłem, delikatnie osuszyłem ręcznikiem papierowym. Następnie posiekałem w drobną kostkę. Cebulę po obraniu i ugotowane na twardo jajka również posiekałem na drobną kostkę. Dodałem do śledzi, wymieszałem. Wlałem oliwę i ocet, dodałem cukier. Jeszcze raz dokładnie wymieszałem.