Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort jest pracochłonny ale naprawdę warto.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 174
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 57
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 341
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 415
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 174
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 57
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 341
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 415
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
BISZKOPT ( 1 porcja 4 jajka 3/4szkl.maki przennej 1/4 mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy szczypta soli. KREM 2 litry mleka 6 zółtek 1/2 litra smietany18% 1,5 szkl.cukru pudru 2 masła kakao cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE. Biszkopt/ Białka ubijamy z solą,dodajemy kolejno;cukry,zółtkai mąki z proszkiem.Mieszamy.Wlewamy do tortownicy i pieczemy 25-30 min w temperaturze 170 stopni.Pieczemy dwa biszkopty. KREM/do gotujacego się mleka z cukrem waniliowym wlewamy roztrzepane zółtka ze smietaną.Gotujemy do oddzielenia serwatki.Odcedzamy twarozek. Obydwa biszkoty przekrajamy na 3 częsci i kazdy krążek nasaczamy wodą z cytryną.Warstwy przekładamy kremem.Z jednego biszkopta po dwóch przeciwległych brzegach wycinamy kawałki odrysowane od dna tortownicy,które będą uszami. Na prostokatnej tacce układamy od dolu wyciety biszkopt (tułów) do niego przykładamy cały ( głowa) i wyciete kawałki po bokach (uszy) Wierzch i boki smarujemy kremem .Dekorujemy.Do częsci kremu dodajemy kakao i rysujemy oczy ,buzie i nos.