Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny, lekko słodkawy smak. Znakomity do dań mięsnych.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 98
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 578
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 98
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 578
Składniki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie ok.,30 minut.
Z masła i mąki zrobić złotą zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem.Zagotować stale mieszając, aby nie porobiły się grudki
Dodać śliwki, rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły, ocet, cukier, liść laurowy i pieprz.Gotować do miękkości śliwek, a następnie wyjąć liść laurowy .
Całość zmiksować , podgrzać wlać do sosjerek i podać do pieczonego lub smażonego mięsa. SMACZNEGO!