Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanki warzywnej używam do przyrządzania zup, sosów, wywarów itd. Od czasu kiedy przyrządzam ową mieszankę nie używam kostek rosołowych, przypraw typu "Kucharek, Vegeta" itd. Pierwszy raz przyrządziłam mieszankę z podanych poniżej proporcji, obecnie zwiększam je 5-krotnie i mam zapas na dłuższy okres:)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 605
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1573
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 605
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1573
Składniki
Do przygotowania mieszanki warzywnej można użyć specjalnej maszyny do ścierania warzyw, ale możemy także przygotować ją na tarce- co jest bardziej czaso- i pracochłonne:) Także korzenie warzyw ścieramy na grubych oczkach, a pozostałe warzywa bardzo drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do jednej miski i mieszamy razem. Tak przygotowaną mieszankę ważymy i dodajemy sól- 20% wagi przygotowanej mieszanki. Zostawiamy na 12- 16 godzin. Po tym czasie mieszankę odciskamy i pakujemy w słoiczki. Mocno zakręcamy i przechowujemy w ciemnym, chłodnym miejscu. Taka mieszanka jest dodawana przeze mnie do wielu potraw. Gorąco polecam:)