Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nowości z mojej spiżarce w tym roku pojawił się sok z mięty. Soku próbowałam będąc u z wizytą u Cioci i bardzo Nam zasmakował. Idealnie gasi pragnienie w gorący dzień, nadaje się do rozpuszczania w wodzie, do herbaty, deserów lub do drinków. I jest banalnie prosty w przygotowaniu. A mięta ma wiele drogocennych właściwość leczniczych, przede wszystkim łagodzi dolegliwości żołądkowe, udrażnia drogi oddechowe, działa uspokajająco, uśmierza ból i odświeża oddech. Ma działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne, działa rozkurczająco. Zawiera witaminy A i C, oraz żelazo, magnez, wapń, potas. Dlatego warto ją spożywać :)
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 217
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 457
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 421
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 217
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 457
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 421
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 105
Składniki
Wodę zagotowujemy z cukrem i kwaskiem. Po zagotowaniu zdejmujemy z palnika i wrzucamy miętę. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy liście, a sok rozlewamy do czystych słoiczków lub butelek i pasteryzujemy około 20 minut. SMACZNEGO!