Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 184
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 314
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4407
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 184
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 314
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4407
Składniki
pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie paseczki, przyprawiamy przyprawą do gyrosa ( ja używam KAMISA) oraz curry (tylko tego nie za dużo bo będzie ostre). Następnie wkładamy do lodówki na około godziny
kroimy pieczarki w talarki (ja nie wkrawam ogonków bo są twarde), cebulę i paprykę. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą pieprzem, papryką czerwoną, przyprawą do gyrosa oraz trochę curry. Smażymy aż wszystko będzie miękkie
Wyjmujemy z lodówki pierś z kurczaka i również ją podsmażamy na innej patelni i dodajemy do pieczarek, papryki i cebuli. To wszystko mieszamy i jeszcze z 10 minut gotujemy żeby się ładnie połączyło.
Podajemy z frytkami i surówkami. Ja sosy kupuje w restauracjach gdzie robią takie shormy koszt nie wielki a i zaoszczędzamy pracy:) Na koniec jak ktoś lubi zapiekany ser to proponuje jeżeli frytki są już gotowe położyć farsz na talerzu posypać żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika aż ser się rozpuści. I shorma gotowa. Smacznego!