Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są puszyste, lekkie , świetne na podwieczorek, można je podać z dipem serowo-ziołowym
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1480
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1480
Składniki
Robimy ciasto -mielimy twaróg, dodajemy mleko, jajka i cukier, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Odstawiamy ciasto na ok.30 minut aby odpoczęło.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze smietaną lub polewamy bułką tartą zrumienioną na maśle.
Robimy ciasto -mielimy twaróg, dodajemy mleko, jajka i cukier, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Odstawiamy ciasto na ok.30 minut aby odpoczęło.
Racuchy znakomicie smakują z dipem serowo-ziołowym. Bierzemy 300 g chudego twarogu, przecieramy przez sitko do miski, dodajemy 3 łyzki gęstej kwasnej śmietany i mieszamy na jednolitą masę.Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Małą cebulę obieramy , drobno kroimy , i razem z ziołami dodajemy do sera, doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze smietaną lub polewamy bułką tartą zrumienioną na maśle.
Racuchy znakomicie smakują z dipem serowo-ziołowym. Bierzemy 300 g chudego twarogu, przecieramy przez sitko do miski, dodajemy 3 łyzki gęstej kwasnej śmietany i mieszamy na jednolitą masę.Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Małą cebulę obieramy , drobno kroimy , i razem z ziołami dodajemy do sera, doprawiamy solą i pieprzem.