Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie mojego ulubionego sernika z nutellą i kawą ... poezja :-D. Nie jest ani za słodki, ani zapychający. Rozpływa się w ustach, polecam :-)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 202
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 263
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 146
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 202
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 263
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 146
Składniki
Spód: Ciastka zmielić w malakserze na drobny "piasek", dodać roztopione masło, nutellę i płatki, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Wylepić nią dno tortownicy o średnicy 22cm (spód wyłożyć papierem do pieczenia). Schłodzić ok. 30 minut w lodówce.
Masa serowa: Mascarpone, twaróg, cukier i nutellę zmiksować do połączenia się składników, zmniejszyć obroty dodać kawę i pojedynczo jajka. Na sam koniec wmiksować króciutko mąki. Masę wylać na schłodzony spód. Piec w 170ºC przez 60-80 minut, aż wierzch będzie ścięty (środek może delikatnie dygotać przy poruszaniu formą). Upieczony wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, a następnie schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przed podaniem polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego! P.s. Pomysł zaczerpnięty z blogu My man's kitchen