Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 34
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 119
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 107
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 34
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 119
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 107
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Składniki
Z 2 szkl. mąki tortowej,4 łyżek cukru,2 zółtek,kw.śmietany,margaryny i pr. do pieczenia zagnieść ciasto i wyłożyć na wyłożoną papierem i wysmarowaną blache. SER:2 białka ubić na sztywno i dodać kolejno 6 żółtek i szklanke cukru.Później budyń,1/3 łyżeczki pr.do pieczenia,mąke ziemniaczaną,olej i stopniowo ser.Na koniec dodać mleko. Gotową mase wylać na ciasto i piec 40-45min w temp ok 170-180st.Po tym czasie wyjąc ciasto i wyłożyć na wierzch ubitą na sztywno piane(+ reszta cukru) i posypać wiórkami.Piec 25-30 min na złoty kolor.