Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na zbliżające się święta. Tradycyjny, prosty sernik, którego smak dopełnia korzenny aromat spodu i pierniczków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8933
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 200
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 466
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8933
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 200
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 466
Składniki
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki, żeby się schłodziło.
Ser zmielić jedno lub dwukrotnie. Można użyć też zmielony z wiaderka. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po jednym żółtku i ser cały czas ubijając. Dodać budynie. Ubić białka na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Wyjąć kruche ciasto z lodówki i rozwałkować. Przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć na niej pierniczki i wyłożyć resztę masy serowej. Piec ok. 60 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, by wystygło.