Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana dla tradycyjnego sernika ;-) POLECAM
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodać ser i wanilie,zmiksować wszystko dokładnie na gładką masę.Wsypać wiórki i budyń...zmiksować. Na koniec delikatnie wymieszać masę serową z ubitą na sztywno pianą z białek. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką,przełożyć "ciasto"...wstawić do gorącego piekarnika (170) i piec godzinę. Po upieczeniu uchylić piekarnik i poczekać,aż ostygnie.Po całkowitym wystudzeniu zdjąć obręcz z tortownicy i przełożyć sernik do góry dnem. Ozdobić wiórkami... dla wyostrzenia kokosowego smaku można wiórki wsypać na suchą,rozgrzaną patelnie...
SMACZNEGO