Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik z wtopionymi plasterkami cytryny.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 121
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 143
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1050
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 121
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 143
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1050
Składniki
Rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając szklanką wrzącej wody, dokładnie mieszamy, żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej herbatnikami. Wstawiamy do lodówki żeby stężała masa serowa.
W między czasie rozrabiamy 2 wiśniowe galaretki w pół litra wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej.
Układamy warstwę z cienkich plasterków cytryny, bez skórki, i zalewamy kolejną tężejącą galaretką agrestową. Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie wykładamy sernik z formy na duży talerz i kroimy w kawałki. Smacznego :)