Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z roszponki
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Składniki
Zaczynamy od przyrządzenia sosu . Do miski dodajemy (wg podanych proporcji -1 łyżeczka ) : ocet winny , musztardę dijon , majonez winiary, oliwę z oliwek oraz pieprz i sól. Na powstały dressing wrzucamy roszponkę. Gotujemy jaja na twardo i kroimy w paski lub ćwiartki, dodajemy do miski ,na koniec kroimy orzechy na pół i umieszczamy z resztą składników. Możemy jeszcze raz lekko posolić całość. Sałatę mieszamy tuż przed podaniem. Smacznego :)