Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Papryki myjemy,usuwamy gniazda nasienne,miąższ kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy z papryką,solimy i odstawiamy na około 2godziny. Odciskamy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki,wsypujemy do wrzątku z octem. Zagotowujemy i odcedzamy. Składniki zalewy gotujemy. Dodajemy paprykę z cebulą i gotujemy 5 minut. Wsypujemy pieczarki i gotujemy jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę z zalwą przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut. Najlepiej smakuje z jajkiem i łyżką majonezu.