Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu i bardzo dobra do obiadu jak i na przekąskę :)
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 18
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 814
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 18
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 814
Składniki
Ogórki pokroić wraz ze skórką w plastry, tak samo pokroić pozostałe warzywa. Dodać 2 łyżki soli i odstawić
Zrobić zalewę -ostudzić, dodać do ogórków+ olej, wymieszać i odstawić na 2godz.od czasu do czasu mieszając.
Po 2godz. wkładać do słoików i zalać ogórki zalewą (ja robię zalewę z podwójnej porcji, lepiej żeby mi zalewy zostało niż by miało zabraknąć;) Pasteryzować od momentu zagotowania 7min.
SMACZNEGO!!