Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka w/g przepisu Marthy Stewart. Bardzo orzeźwiająca dzięki zawartości świeżych ziół, o wartościach zdrowotnych pestek granatu nie trzeba przekonywać. Świetna na kolację, można ją śmiało zabrać do pracy w pudełku na lunch. źródło: mniammniam.pl
Polecam.
Odsłon: 310
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 310
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Kaszę kuskus wsypać do miski, wymieszać z solą i zalać wrzącą wodą. Całość przykryć talerzem i zostawić na około 15 minut.
Rodzynki zalać gorącą wodą i zostawić do napęcznienia. W tym czasie posiekać drobno szalotki, natkę pietruszki i miętę. Obrać granata i delikatnie wyjąć pestki. Odcedzić rodzynki i pozostawić na sitku, aby dobrze ociekły z wody.
Jeżeli kuskus wchłonął całą wodę, delikatnie przemieszać go widelcem. Do kuskusu dodać cebulkę, pietruszkę, miętę, rodzynki, pestki granata. Doprawić cytryną, oliwą i pieprzem. Sałatkę można posypać podprażonymi słupkami migdałów lub posiekanymi orzechami laskowymi. Zamiast rodzynek można dodać żurawinę, śliwki suszone lub suszone morele.