Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby życie mało smaczek raz rukola raz kurczaczek ;)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13883
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 101
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13883
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 101
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Pierś kroimy w małe kawałki. W misce mieszamy sól, pieprz Cayenne, curry, oraz czosnek, dodajemy pokrojoną pierś i odstawiamy.
Sos: oliwę, ocet, sól, miód i musztardę, dokładnie mieszamy.
Bakłażan kroimy w plastry i rumienimy z dwóch stron na grillowej patelni, następnie odkładamy je na deskę i na tej samej patelni na odrobinie oleju pieczemy nasze zamarynowane piersi.
Gdy kurczak się rumieni do dużej miski dajemy, roszponkę, rukolę, sałatę lodową, krążki pora, oraz pokrojony oscypek, pomidor i bakłażana. Na koniec dodajemy kurczak, sos musztardowo miodowy, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.