Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sałatka na każdą okazję i kieszeń
Polecam.
Odsłon: 773
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2383
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 773
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2383
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 44
Składniki
Szpinak umyć i wysuszyć, buraczki pokroić w plastry, ser pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, płatki migdałów uprażyć na patelni
Szpinak rozłożyć na półmisku, na to poukładać pokrojone buraczki. Na buraczki rozłożyć ser i pokrojoną cebulę. Wszystko posypać uprażonymi migdałami.
Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.Poukładać na półmisku - wszystko polać sosem i odstawić do lodówki do schłodzenia.
Przygotowanie sosu: wszystkie składniki wymieszać (ilość wg uznania) ,sos ma być słodko - kwaśny.