Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Składniki
1Paprykę opłucz, osusz, włóż do piekarnika 200°C na około 20 minut. Opieczoną wyjmij, przestudź, zdejmij skórkę, usuń gniazda nasienne. Miąższ papryki pokrój w talarki około 0,5cm szerokości. Cebulę pokrój w talarki, a sparzone i obrane ze skórki pomidory na 8 cząstek. Wymieszaj przygotowane składniki. 2Drobne papryczki rozetnij, oczyść z nasionek. Strączki posiekaj, dodaj do sałatki. Całość polej oliwą i skrop octem. Posól, posyp natką. Podawaj jako dodatek do tłustych dań mięsnych lub jako przekąskę z dodatkiem białego pieczywa.