Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki do obiadu na zimno? Czemu nie :) Sałatka, która pasuje zarówno jako dodatek do dania obiadowego – jako alternatywa do ziemniaków, ale również jest świetnym uzupełnieniem do grillowanego mięska.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 343
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 343
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Ziemniaki i kalafiora studzimy. Ziemniaki, cebulę i ogórka kroimy w kostkę , kalafiora na drobne kawałki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy.
Sos: Olej, ocet mieszamy, dodajemy sól, pieprz, cukier. Można dodać majonez. Składniki zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.