Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka warzywna w świątecznej wersji.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.
Z papryki wycinamy gwiazdkę, resztę kroimy w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Cebulę kroimy w plasterki. Odkładamy połowę pokrojonej papryki i cebuli do dekoracji.
Majonez mieszamy z pokrojoną papryką, cebulą, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Sos wykładamy na płaski półmisek.
Na sosie majonezowym układamy różyczki brokułu nadając kształt choinki. Ozdabiamy pozostałymi warzywami wedle upodobania.