Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kolorowego makaronu z kurczakiem i fetą.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, studzimy od czasu do czasu mieszając, żeby się nie posklejał. Pierś z kurczaka i ogórki kiszone kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm, natkę niezbyt drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy pokrojonego kurczaka, ogórki, natkę i fetę. Majonez mieszamy z jogurtem w proporcji 1:1, dodajemy łyżeczkę sosu w proszku (!), dokładnie mieszamy, można wcisnąć kilka kropel soku z cytryny. Zalewamy makaron, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy, wstawiamy na kwadrans do lodówki. Sosu nie powinno być zbyt dużo – makaron nie powinien pływać. Smacznego !