Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki zazwyczaj smaży się w głębokim oleju, ja upiekłam je w piekarniku. Są trochę twardsze ale nie nasiąknięte tłuszczem, pyszne i mniej kaloryczne :-)
Cześć, chciałabym się podzielić z wami prostym przepisem na pyszny makaron ch...
Odsłon: 215
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na pyszne kotleciki...
Odsłon: 112
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne czosndogi. Przygot...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się podzielić z wami prostym przepisem na pyszny makaron ch...
Odsłon: 215
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na pyszne kotleciki...
Odsłon: 112
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne czosndogi. Przygot...
Odsłon: 116
Składniki
Czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wsypać mieszankę warzyw, przyprawic solą, pieprzem i suszonym imbirem, dusić kilka min. Na drugiej patelni przesmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w dosyć drobną kostkę i przyprawioną solą i pieprzem. Mięso przełożyć do warzyw, wymieszać. Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie każdy po kilkanaście sekund, położyć na deskę, wyłożyć po ok. 1 łyżce farszu i zwijać jak krokiety. Ułozyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować olejem
i piec ok. 20-25 min. w temp. 200 stopni. Podałam z ryżem, surówką i słodkim sosem chili. Smacznego :-)