Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3334
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 148
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 677
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 83
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3334
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 148
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 677
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 83
Składniki
schab pokroić w centymetrowe plastry
ostrym nożem zrobić w plastrach mięsa kieszonki
ze sliwek wyjąć pestki,pokroic w paski,posypac je solą (nie za duzo),pieprzem,majerankiem i odrobiną cukru
w schabowe kieszonki wkładać pokrojone i przyprawione sliwki (tyle ile wejdzie),spiąć wykałaczką
mięso otoczyc w mące i usmażyc na rumiano,usmażone przelozyc do rondla i dusic
w trakcie duszenia włozyc reszte śliwek i dusic do miekkości mięsa
w casie duszenia sliwki rozgotują się ,tworząc gęsty ,aromatyczny sos
do sosu mozna dodac troszke cukru,ponieważ sos jest lekko kwasny,można tez sos zaprawic smietaną ale to juz kwestia smaku
Dobrze smakuja z surówka z porów