Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to danie będzie ładnie wyglądało na stole świątecznym
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 343
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 343
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Składniki
Schab opłukać w zimnej wodzie,wytrzeć papierowym ręcznikiem..
Ostrym nożem głęboko ponacinać w poprzek włókien w odstępach co 1 cm.
Ząbki czosnku obrać,przepuścić przez praskę,natrzeć nim mięso.
Jabłka dokładnie umyć,nie obierać.Specjalnym nożykiem wyciągnąć gniazda nasienne,pokroić w plastry,przekładać nim plastry schabu,oprószyć solą i pieprzem.
Sok z cytryny wymieszać z cukrem i łyżką wody.Sokiem posmarować plastry jabłek,na wierzchu położyć gałązki tymianku.
Schab obwiązać sznurkiem tak,by plastry ściśle do siebie przylegały.Ułożyć mięso w brytfannie.
Skropić olejem,wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 C.
Kiedy się lekko przyrumieni,podlać winem,sokiem jabłkowym i olejem,piec jeszcze ok. 45 minut,polewając sosem.