Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny, palce lizać.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16713
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 354
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16713
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 354
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Składniki
Schab naciąć w środku, nadziać śliwkami. Śliwki przez chwile moczę w winie. Nie podaje ilości gdyż robię to na oko.
Oliwę z przyprawami wymieszać, gęste ma być, włożyć do tego schab i obtoczyć, zakryć folią i włożyć do lodówki na 2 gdz, ja wkładam czasami na całą noc. 2- 3 razy obtaczam to w misce.
Podsmażyć na patelni następnie przełożyć do naczynia i piec w piekarniku na 180 stopni ok 2 gdz, zależy od wielkości. Do naczynia wkładam luzem jeszcze parę śliwek. Naczynie podkładam smalec. pól gdz. przed końcem pieczenia polewam winem. Podczas pieczenia polewam sosem.
SMACZNEGO!!!