Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6134
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 65
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6134
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 65
Składniki
2 kawałki schabu lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem odstawiamy
Pora kroimy na drobne talarki a cebule w kostkę wrzucamy na patelnie i wlewamy łyżkę oliwy , Podduszamy ok 5-7 minut następnie dokładamy pomidora pokrojonego w kostkę i pół szklanki śmietany , doprawiamy do smaku i podduszamy przez kolejne 5-7 minut w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni
Rozbite kotlety schabowe oprószamy mąką i układamy je na dnie żaroodpornego naczynia na kotlety wykładamy nasze podduszone pory.
Całość wkładamy do piekarnika na ok 1-1,5 h