Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na rybę z hiszpańskim akcentem.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 258
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 79
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5021
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 258
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 79
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5021
Składniki
Filety rybne delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na naoliwionej blaszce skórą do blaszki. Bułkę tartą mieszamy z pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, czosnkiem. Dla lepszego połączenia wszystkiego w całość dodajemy trochę oliwy z oliwek. Na koniec dodajemy posiekaną świeżą bazylię.
Powstałą masę wykładamy na filety rybne i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na około 15 minut. Chrupiącą rybę podajemy na plastrach pomidorów. Przed podaniem lekko skrapiamy hiszpańską oliwą z oliwek.